maanantai 23. huhtikuuta 2012

we're gonna rock the boat

Moikka moi kaikki! :)

Yllätyin iloisesti äsken kun kirjauduin bloggeriin, monta uutta kommenttia! Kiitos paljon :3
Nyt kerron Bussikuski -juomapelin säännöt, kun niitä kaipailtiin kommenttiboksissa :)

Bussikuski -juomapeli

- tarvitset: pelikortit, vähintään yhden pelikaverin (pelaajia voi olla muuten kuinka paljon tahansa), paljon juomista (mielellään alkoholipitoista ;D) ja partyfiiliksen!

Ensinnäkin pelaajat asettuvat pöydän ääreen, lattialle tai mihin vain tasaiselle alustalle, ja pelaajien keskelle muodostetaan korttipyramidi:



Hienosti paintilla tehty :D Idea selvä, yhteensä 15 kortista muodostetaan pyramidi kuvapuolet alaspäin, ja loput kortit sekoitetaan ja jaetaan tasan pelaajien kesken ja ei näytetä omia kortteja muille. Peli voi alkaa!

Kuvitellaan, että pelaamassa ovat Maija, Pekka ja Mauno.

Ensimmäiseksi aloitetaan alariviltä, eli 5 kortin riviltä. Ensimmäinen pelaaja kääntää pyramidin alariviltä kortin oikein päin ja jättää sen paikoilleen. Nyt kaikki pelaajat katsovat korttinsa läpi, ja se keillä on samaa numeroa, keräävät ne ja laittavat ne näkyville. Esim. Pekka kääntää esiin hertta kolmosen -> kaikki (mukaanlukien Pekka), joilla on kolmosta (mikä tahansa maa) laittavat korttinsa näkyville. Tai Maija kääntää pyramidista esiin kunkun -> kaikki joilla on kunkkua laittavat korttinsa näkyville. Jos jollakin/joillakin useampia sopivia, laittavat he KAIKKI SOPIVAT kortit esiin.

Ja koska alarivi on nimeltää 2 hörpyn rivi, aletaan kohta hörppiä!
Maijan korteista löytyi kaksi sopivaa korttia, Pekalta ei yhtään ja Maunolta kolme sopivaa. Maijalla on näin ollen 4 hörppyä tienattuna, sillä 2 hörpyn rivi x 2 sopivaa korttia = 4 hörppyä. Maija saa päättää, juoko itse kaikki neljä hörppyä, vai jakaako ne muillekkin. Ideana on vain se, että kaikki hörpyt tulee juoda, sama se kuka ne juo :D
Pekka ei tienannut yhtään hörppyä mutta Mauno-poika sai korteillaan tienattua 6 hörppyä.

Tämä on pelin idea aina siihen saakka kunnes pyramidin huipulla oleva kortti on käännetty ja hörpyt hörpitty!
Tämän jälkeen jokainen pelaaja laskee omat jäljelle jääneet korttinsa. Maijalla on 4 korttia, Pekalla 8 ja Maunolla 9 korttia. Se jolla on eniten kortteja tässä vaiheessa, joutuu BUSSIKUSKIKSI! :D

Voi Mauno parkaa. Nyt enää vain Mauno pelaa, joku muu kerää kaikki kortit, sekoittaa ne uudelleen ja rakentaa pyramidin uudestaan samalla tavalla kuin alussa. Nyt Maunon tehtävänä on läpäistä pyramidi alariviltä (2 hörpyn riviltä) aina huipulle (10 hörpyn riville) niin, ettei käännä yhtään kuvakorttia esiin. Joka riviltä Mauno kääntää yhden kortin ja suoritus tyssää heti siihen, jos Mauno kääntää kuvakortin esiin. Kuvitellaan että Mauno pääsi 6 hörpyn riville saakka, mutta kääntää kuvakortin esiin. Nyt Maunon täytyy juoda 6 hörppyä ja sillä aikaa muut paikkaillevat pyramidista käännetyt kortit uusiin ja Maunon täytyy aloittaa alusta. Näin jatketaan, kunnes "bussikuski" on päässyt koko pyramidin läpi ilman kuvakortteja!

Hauskaa humalaa kaikille!

Toivottavasti tosta sai jotain selkoa :DDD Oli yllättävän hankalaa selittää!

Tän päivän haasteosuus!

Päivä 16 – Eka suudelmani

Tästä on tavallaan helppo kertoa, koska en muista mun ekaa suudelmaa :D Varmaan pienenä pusutellut jotain poikaa, mutten kyllä muista yhtään enempää. Olipas tylsä juttu :(

Tänään oli koulussa tanssikurssi, saatiin vinkkejä miten eri ryhmille voi ohjata tanssia, jos älyävät extemporee sitä pyytää. Oli kyllä hauskaa :)

Nyt lukemaan huomiseen enkun sanariin,
moikka! :)


6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!