keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Raha häitä pyörittää...

Facebookin hääryhmässä keskusteltiin miten kukin hääpari meinaa häänsä rahoittaa ja maksaa, ja tämä aiheutti mulle kirjoituskipinän tänne blogin puolelle. Nyt sitten avaankin meidän ajatuksia virtahevosta olohuoneessa, eli kuinka me häämme maksamme? 
Heti alkuun haluttiin sulhon kanssa miettiä budjettia häiden suhteen, hän on raha-asioiden suhteen realistisempi ja tarkempi kuin minä olen (thank god..:D). Aluksi puhuttiin 5000€, melko pian nostimme budjetin 7000€, mutta miksi? Kun oltiin saatu suuntaa antavat summat selville, huomasimme ettei meidän häitämme järjestetä 5000 eurolla. Olenkin tuonne myö & häät -osioon hieman avannut meidän pihistys & panostus -ajatuksiamme, ja ne pitävät edelleen täysin paikkansa. Emme panosta vieraiden viihtyvyyteen antamalla vieraslahjoja tai palkkaamalla bändiä enkä missään nimessä edes jaksa yrittää stressata siitä, viihtyvätkö vieraamme varmasti häissämme. Tässä on ihan tarpeeksi kaikkea muuta mietittävää ja muistettavaa, jokainen on kuitenkin itse vastuussa omasta olostaan, asenteestaan ja näin ollen viihtyvyydestään.


Koska sulho on tarkka rahasta, oli todellakin selvää ettei lainaa oteta, ei tulisi kysymykseenkään. Tämä passasi minulle mainiosti, sillä opintolainaa jouduin nostamaan mukavan summan opiskelujen aikana eikä lisävelka innostanut minuakaan. Luottokorttia tästä taloudesta ei vielä löydy, joten häät kustanamme omasta pussistamme, omilla säästöillämme. Minä olen ollut kesät töissä viimeiset neljä vuotta mutta palkasta säästetyt rahat ovat lähinnä muisto vain. Säästäminen on aina ollut minulle hieman vaikeaa, toisinkuin sulholle. Häneltä löytyy säästöjä sitten enemmän, hän teki vuosi sitten palkallisen harjoittelun ja pääsi heti sen jälkeen töihin farmaseutin hommiin. Lienee helppo päätellä kumman tuloilla häitä juhlitaan...Onneksi jouduin olemaan vain kaksi kuukautta työttömänä, kävi säkä ja sain osa-aikaisen työn kahvilasta kuukausi takaperin. Osa-aikainen ja vähillä tunneilla näin talvikautena, kevättä kohti tunteja tulee koko ajan enemmän.
Jotta kaikki maksettava ei kaatuisi sulhon niskaan kannan minäkin korteni kekoon ostamalla mm. koristeet, postimerkit ym. Sulho maksaa sitten tilavuokrat ja isommat jutut. Tämä on meidän työnjakomme ja passaa meille loistavasti. Minä olen kuitenkin vastuussa suunnitteluista, sulho ne joko hyväksyy tai hyväksyy eiku :D Vanhemmilta emme ole rahallista apua/tukea pyytäneet, he kuitenkin jollain summalla haluavat osallistua, samoin mummini, joka halusi sponssata lapsenlapsensa hääpuvun ostoa :) Budjettimme perustuu kuitenkin puhtaasti siihen mitä ollaan itse valmiita maksamaan omilla rahoillamme, jotta häistä saadaan meidän näköiset ja jotta häiden jälkeenkin olisi rahaa mm. maksaa vuokra ja saada syödäkseen. Emme siis laske mahdollisia "avustuksia" budjettiin mukaan. Häämatkaa emme myöskään budjettiin sisällytä, katsotaan sitä sitten myöhemmin.


Tällaiset ajatuksen tämän asian tiimoilta, mites muut?

ps. HIII ostin kutsuihin postimerkit ja kakkukoristekin kotiutui, se on i h a n a ! Samoin hääkengät ja -laukku lähtivät tilaukseen sekä kampaajat meidän hääseurueelle on nyt varattu! :) Hommat etenee, kukkaro kevenee :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!