lauantai 29. maaliskuuta 2014

About clothes

Moikka!

Lueskelin tossa varmaan muutaman tunnin ajan yhden tuttuni blogia. Hän on kirjoittanut monta vuotta ja pääpaino postauksissa on vaatteet. Tämä sai minut innostumaan ja kirjoittamaan vaatteistani ja "tyylistäni" pukeutua.

Olen aina ollut kiinnostunut vaatteista ja pukeutumisesta, mutten koskaan ole halunnut olla muodikas. Muoti ei oikeastaan kiinnosta minua ollenkaan. Tärkeintä mulle onkin aina ollut, että vaatteeni miellyttävät minua itseäni. Ja tietysti onhan se mukavaa, jos tuntee pukeutuneensa kivasti ja saa vielä joltakulta kehuja!

ARKI ENNEN & NYT




















Kuvien puolivälissä ollaan vuodessa 2011-2012, opiskelin silloin matkailualalla ja jaksoin jopa panostaa pukeutumiseeni. Tuolloin mulla oli lähes aina korvikset+kaulakoru, useimmiten tuollainen pitkänmallinen riipusjutska. Hiuksista saattoi myös ihan arkipäivänäkin löytyä jokin pieni koriste. Viimeinen kuva on syksyltä 2013, olin harjoittelussa asukastuvalla ja pukeuduin lähes joka päivä pitkähihaiseen, tylsään paitaan. Hyvä jos viitsin laittaa edes korvikset. Tämä vaihe on jäänyt, kiitos koulun. En tiedä mistä johtuu, mutta koulupäivät inspiroivat mua "panostamaan" pukeutumiseen. Paljon helpompihan olisi vain kiskoa aamulla ennen bussiin juoksua jotkut tylsät vaatteet. Mutta se tunne koko päivän ajan. Inhoan sitä tunnetta, kun on pukeutunut omasta mielestään hölmösti ja koko pitkän päivän stressaa siitä. "Voi kun pääsisi kotiin vaihtamaan vaatteet!" Kuulostaa pinnalliselta ja hölmöltä, mutta arvatenkin jokainen on joskus sen tunteen tuntenut. Jos olen omasta mielestäni pukeutunut kivasti, koko päivän on kiva tunne. Niin se vain on.
Korujen käyttö on nykypäivänä mulla todella minimaalista. Korvikset laitan kyllä aina, mutten muita koruja. Nykyään tuottaa jo tuskaa laittaa jotkut hieman "hienommat" korvikset. Yleensä se menee siihen, että vaihdan ne tuttuihin ja turvallisiin nappikorviksiin juuri ennen lähtöä. Riipuskaulakorut vain pölyttyvät tuolla korupuussani, niinkuin suurin osa (ja niitä on paljon!) koruistanikin.

Muinoin pukeuduin arkena yleensä aina myös legginsseihin. Mulla oli aina legginssit, paitsi tietty talvella. Nykyään en voisi  edes ajatella laittavani legginssit kouluun. Ja toinen must, niinkuin kuvista voi nähdä, oli pitkähihainen neule napeilla. Ne on kyllä vieläkin sydäntä lähellä :D

JUHLA ENNEN & NYT















19-vuotiaana kävin usein baareissa. Varmaan joka viikonloppu :D Hymyilyttää nykyään pelkkä ajatus, kyllä silloin jaksoi temmeltää. Silloin baariin laitettiin ehdottomasti mekko! Ja tietysti mahdollisimman lyhyt, huh huh..Mutta aina laitoin mekon lisäksi sukkikset/legginssit! Jos ei ollut kivaa mekkoa, niin pitkä toppi ja legginssit ajoivat asiansa oikein mainiosti!
Tässä juhlapukeutumisessa havaitsen selvän eron menneen ja nykyisen välillä. Ennen laitettiin mahdollisimman vähän päälle, nykyään osaa jo ajatella hyytyvää kylmyyttä baari-tai taksijonossa. Ja tietty se iän mukainen pukeutuminen. Ite vaan ajattelen ettei minimekkoon ole enää tämän ikäisenä soveliasta pukeutua :D Nykyään laitan aina housut, jonkun kivan topin ja pitkähihaisen neuleen, jonka tarvittaessa voin riisua. Korkokengistä en kyllä luovu vieläkään! Mutta nykyinen baarivaatetus on ehkä hieman asiallisempi kuin silloin nuorempana. Enkä tosiaan mitenkään häpeä niitä vuosia, koska ne vaan kuuluivat silloin siihen fiilikseen ja aikaan.






Tässä viimeaikojen ostoksia ja kuva vaatekaapista:


Kuten näkyy, multa löytyy nykyään myös väriä vaatteiden osalta! Keväällä ja kesällä väripilkut pääsevät tositoimiin! Oi, odotankin jo innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!