lauantai 27. lokakuuta 2012

Opiskelijaelämää

Heippa!

Oon nyt viime päivinä haaveillu muutosta. Laitettiinki jo muutama viikko sitten Kuopakselle (Kuopion opiskelija-asuntosäätiöön) hakemus perheasunnosta, ja toiveena ois päästä muuttamaan Puijonlaaksoon, keskustaan tai Niiralaan. Ois oikeesti lottovoitto päästä lähelle keskustaa ja yliopistoa/amiskaa, ei tarvis ostaa 45€ bussikorttia. Tästä on helppo laskea että säästöä tulis kahelta ihmiseltä 90€ kuukaudessa. Vaikka rakastan yli kaiken tätä meidän nykyistä asuntoa, niin pakko alkaa miettimään elämää järkevästi. Vuokra on kuitenkin kokonaisuudessaan 640€/kk (47 neliöö; 2h+k+p+s, vesi kuuluu mut sähkö ei), ja keskustaan on meiltä matkaa n. kaheksan kilsaa...Voi kun päästäis kohta jo muuttamaan!

Ollaan nyt parin viime viikon ajan onnistuttu aika hyvin kauppa-asioissa. Viikon ruoat mietitty etukäteen, ja näin ollen k-supermarket menee tätä menoa konkkaan, kun ei enää joka päivä siellä ravata ja osteta tavaraa monen kympin edestä :D Koska ruoka ja ruoanlaitto on todella lähellä mun sydäntä, aattelin jakaa teille muutamat reseptit, joita ite suosin tällä hetkellä ja lompakkokin kiittää!

Kinkkukiusaus, n. 4 annosta

700-800g Pirkka Peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
n.250 g kinkkua suikaleina (mitä tahansa joka vaan maistuu hyvältä)
2,5-3 dl ruokakermaa
3 valkosipulin kynttä

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kaikki ainekset sekaisin vaikka kulhossa, kaada voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa n. 45 min. Hyvää on! Vieläkin halvemmalla pääset, jos ostat perunat ja sipulit erikseen. Laiskuudessani en jaksanu alkaa kuorimaan ja suikaloimaan :P

Jauhelihakeitto, n. 4 annosta

5 keskikokoista perunaa
400 g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
Pirkka keittojuurespussi
reilusti vettä
mausteita oman maun mukaan

Kuori ja pilko perunat keittokokoisiksi (:D). Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, mutta muista, että valkosipulin maun saat parhaiten esille, jos vähän muussaat paloja. Paista jauheliha ja laita syrjään odottamaan. Käytä samaa levyä, jossa paistoit jauhelihan (jos vaan mahdollista), ja laita perunapalat kattilaan, jossa on runsaasti vettä (ei täyteen, mutta silleen sopivasti). Laita muutama hyppysellinen suolaa ja lihaliemikuutio perunoiden kaveriksi kattilaan ja anna kiehua n. 10 min ennenkuin lisäät keittojuurespussin, jauhelihan ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Mausta ja anna kiehua vielä n. 10 minuuttia, jolloin perunat ja juurekset ovat kypsiä.

Pasta carbonara, n. 4 annosta

Spaghettia
1 pkt HK:n Amerikan pekonia tai mitä tahansa pekonia
4 kananmunaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl ruokakermaa
mustapippuria oman maun mukaan

Tähän ohjeeseen ihastuin kertaheitolla! Nopea ruoka, pasta kiehuu valmiiksi sillä aikaa kun teet kastikkeen.
Saksi pekoni sopiviksi suikaleiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, ja kuullota näitä pannulla 5 min. Pekoni saa olla rapsakkaa. Sekoita kulhossa rikki munat, kerma ja mustapippuri. Valuta keitetty pasta siivilässä ja kaada takaisin lämpimään kattilaan, johon kaadat pekoni-sipuli-valkosipuli -seoksen ja muna-kerma-mustapippuri -seoksen. Ravistele niin, että pasta peittyy ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile välittömästi ja ripottele vielä annoksen päälle mustapippuria.

Ohjeita ois vielä vaikka kuinka paljon, mutta nää on tämänhetkiset suosikit!
Maistuvaa viikonloppua kaikille!


ps. Kyllä muuten harmittaa tätä tyttöä nyt, eilen lakkasin mun pitkiksi kasvaneet kynnet suurella vaivalla ja tajusin tänään, että meillä on maanantaina keittiötunteja, jolloin kynsilakkaa ei saa olla. Hyvä miä!


Muistattehan, että ens yönä siirrytään talviaikaan eli kelloja siirretään tunti taaksepäin. Mun pukeutumisessa talviaika ilmenee vanhassa mutta hyvässä villakangas takissa, talvisaappaissa, villasukissa ja pitkiksissä, eli pitkissä kalsareissa. Vitsit mikä sana, oikeesti...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!